Noedels met gegrilde aubergine en limoenkip

Advertentie
Ingrediënten
- 1 limoen (schoongeboend)
- 1 kipfilet (in reepjes)
- 1 teen knoflook (geperst)
- ½ bakje koriander ((a 15 g), fijngeknipt)
- 1 aubergine (in plakken)
- 4 el roerbakolie
- 75 g eiermie
- 30 g rucola (zak 75 g)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verhit de grillpan. Halveer de limoen en rasp van 1 helft de groene schil. Pers beide helften uit. Schep de kip met het limoensap en –rasp, knoflook en 2/3 van de koriander om. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de aubergine met een mespunt zout en met 1 el olie. Rooster de aubergine op hoog vuur in 4-5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een kleine koekenpan 2 el olie en bak de kip op hoog vuur in 4-5 min. gaar. Doe de limoenmarinade erbij en laat het grootste deel inkoken. Giet de mie af. Meng de rucola, de kip met het bakvocht, de aubergine en de rest van de koriander door de mie.
Tip:
Maak de volgende dag met het restant van de rucola een salade.

Groenten grillen en roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 820 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 61 g
- vet 49 g