Ge­gril­de zalm met aard­ap­pel­sa­la­de

(33) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 33

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In verpakking van aardappeldobbeltjes enkele gaatjes prikken en zakken na elkaar in 4 min. in magnetron verwarmen. Intussen citroen schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Helft van citroen in plakjes snijden en plakjes halveren. Rest van citroen uitpersen. Saus kloppen van citroenrasp, zure room, mintblaadjes en zout en peper naar smaak. Komkommer wassen, in de lengte halveren, van zaadlijsten ontdoen en in plakjes snijden. Citroensap (1 tl bewaren), olie (1 tl bewaren) en zout en peper naar smaak mengen en door komkommer en veldsla scheppen. Grillpan verhitten. Zalmfilets zeer dun met rest van olie bestrijken. Zalm in 3 min. per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen. Zalm met zout en peper bestrooien en met rest van citroensap besprenkelen. Gare aardappelblokjes met helft van ui, helft van kappertjes en zure roomsaus omscheppen. Komkommersalade over vier borden verdelen. Aardappelsalade ernaast scheppen en met rest van ui en kappertjes bestrooien. Zalm schuin op aardappelsalade leggen. Citroenplakjes apart erbij serveren om over vis te sprenkelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.