Geitenkaasbuideltjes

borrelhapje
10 stuks
3
80
Advertentie
Ingrediënten
- 5 vellen filobladerdeeg (diepvries)
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 g zachte geitenkaas
- 2 zongedroogde tomaten (fijngesneden)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- versgemalen zwarte peper
- ½ bekertje zure room (a 125 ml)
- 1 eetlepel vloeibare honing
Keukenspullen
- muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Filodeeg in plastic verpakking bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Holtes van muffinvorm invetten met olie. Geitenkaas boven kom verkruimelen en mengen met zongedroogde tomaten, 1/2 tl tijm en royaal peper. Filodeeg voorzichtig uitvouwen en halveren. Telkens deegvel in holte leggen, met rondom evenveel overhangend deeg. Wat geitenkaasmengsel erin scheppen en overhangend deeg samenpakken, dichtknijpen en voorzichtig slag draaien, zodat buideltje ontstaat. Muffinvorm in midden van oven schuiven en buideltjes in 10-12 min. goudbruin en knapperig bakken. Buideltjes iets laten afkoelen. Zure room mengen met honing en rest van tijm. Saus op smaak brengen met zout en peper. Geitenkaasbuideltjes warm serveren met honing-roomsaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 90 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g