Linzensalade met gegratineerde geitenkaas

Advertentie
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel rode-wijnazijn
- 1 theelepel mosterd (pittig)
- 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden)
- 1 teentje knoflook
- 2 schaaltjes Bettine larde (met spek omwikkelde geitenkaasjes, bediening)
- 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt)
- 250 g romaatjes (gehalveerd)
- 1 zak krulslamelange (100 g)
- 1 rode ui (in ringen)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven op 200 °C voorverwarmen. In kom dressing kloppen van olie, azijn, mosterd, helft van peterselie en zout en peper naar smaak. Knoflook met mes pletten en ongepeld in dressing leggen zodat smaak kan intrekken. Folie van geitenkaasjes verwijderen en schaaltjes in oven zetten. Geitenkaasjes 7-8 min. verwarmen. Intussen in schaal linzen mengen met dressing en romaatjes. Krulsla, uiringen en linzensalade over vier borden verdelen. Knoflook uit salade verwijderen. Geitenkaasjes uit oven nemen en op sla leggen. Peterselie erover strooien.
Tip:
Dit gerecht kan ook als bijgerecht worden geserveerd, bij gestoofde karbonades bijvoorbeeld.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 11 g
- vet 24 g