Gwyneth Paltrows linzensalade

Veganistische salade met citroen, peterselie en twee soorten mosterd.

310 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een grote pan met water aan de kook, kook de linzen op halfhoog vuur in ongeveer 20 min. gaar. Giet ze af, leg ze in een grote kom en zet apart.

  2. Pers een 1/2 citroen uit. Klop in een kleinere kom een mengsel van de beide soorten mosterd, het citroensap, de azijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Snipper de ui. Halveer de tomaten en hak de peterselie grof.

  3. Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de tomaten, ui en peterselie. Breng de salade op smaak met zout en desgewenst nog wat citroen of olijfolie. Deze salade smaakt het best als je hem minstens een halfuur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.

  • combinatietipBron: (H)eerlijk, Gwyneth Paltrow en Julia Turshen
  • Gwyneth Paltrows linzensalade

    Instructievideo - 03:20 min.

Gwyneth Paltrows linzensalade

Veganistische salade met citroen, peterselie en twee soorten mosterd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig