Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ovengrill voorverwarmen. Karbonades aan beide zijden inwrijven met zout, peper en 1 el olie en in ovenschaal leggen. Tomaten horizontaal halveren, snijvlakken met zout en peper bestrooien en met rest van olie bedruppelen. Tomaten met bolle kant naar beneden naast karbonades in ovenschaal leggen. Schaal onder hete grill schuiven en in 12-15 min. gaar laten worden. Karbonades halverwege keren. Twee derde deel van boter met tijm losroeren. Tijmboter op smaak brengen met zout en peper. Aardappels afgieten en in dikke plakken snijden. Rest van boter in koekenpan verhitten en aardappels hierin goudbruin bakken. Karbonaadjes en tomaathelften over vier borden verdelen. Gebakken aardappels ernaast scheppen. Tijmboter over karbonaadjes verdelen.
- algemeenprijs per persoon 2.10 (in oktober 2004)
Gerelateerde recepten
Gegrilde karbonaadjes met tijmboter

hoofdgerecht
4 personen
655 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ovengrill voorverwarmen. Karbonades aan beide zijden inwrijven met zout, peper en 1 el olie en in ovenschaal leggen. Tomaten horizontaal halveren, snijvlakken met zout en peper bestrooien en met rest van olie bedruppelen. Tomaten met bolle kant naar beneden naast karbonades in ovenschaal leggen. Schaal onder hete grill schuiven en in 12-15 min. gaar laten worden. Karbonades halverwege keren. Twee derde deel van boter met tijm losroeren. Tijmboter op smaak brengen met zout en peper. Aardappels afgieten en in dikke plakken snijden. Rest van boter in koekenpan verhitten en aardappels hierin goudbruin bakken. Karbonaadjes en tomaathelften over vier borden verdelen. Gebakken aardappels ernaast scheppen. Tijmboter over karbonaadjes verdelen.
algemeen:prijs per persoon 2.10 (in oktober 2004)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappels
4 schouderkarbonades
2 eetlepels olijfolie
6 vleestomaten
100 g boter
1 theelepel tijm
Dit heb je nodig
lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter