Gegrilde karbonaadjes met tijmboter

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels (geschild)
- 4 schouderkarbonades
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 vleestomaten
- 100 g boter (op kamertemperatuur)
- 1 theelepel tijm
Keukenspullen
- lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ovengrill voorverwarmen. Karbonades aan beide zijden inwrijven met zout, peper en 1 el olie en in ovenschaal leggen. Tomaten horizontaal halveren, snijvlakken met zout en peper bestrooien en met rest van olie bedruppelen. Tomaten met bolle kant naar beneden naast karbonades in ovenschaal leggen. Schaal onder hete grill schuiven en in 12-15 min. gaar laten worden. Karbonades halverwege keren. Twee derde deel van boter met tijm losroeren. Tijmboter op smaak brengen met zout en peper. Aardappels afgieten en in dikke plakken snijden. Rest van boter in koekenpan verhitten en aardappels hierin goudbruin bakken. Karbonaadjes en tomaathelften over vier borden verdelen. Gebakken aardappels ernaast scheppen. Tijmboter over karbonaadjes verdelen.
Tip:
prijs per persoon 2.10 (in oktober 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 51 g
- vet 39 g