bewaar
Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten
Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten
bewaar

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Dagje slank? Check! Dagje vega? Check! En nog lekker kruidig ook.

30 min. bereiden
323waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse pompoen

2

rode uien

1

aubergine

1

courgette

3

tomaten

3 el

traditionele olijfolie

2 tl

chilipoeder

½ tl

gemalen komijn

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

kaneel

400 g

kikkererwten in blik

8 g

verse munt

Dagje slank? Check! Dagje vega? Check! En nog lekker kruidig ook.

Aan de slag

1

Snijd pompoen in dikke plakken. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil dun en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui in ringen, de aubergine en de courgette in blokjes en de tomaten in partjes.

2

Verhit in braadpan olie. Schep de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en wat zout erdoor. Stoof groenten afgedekt op zacht vuur in 20 min. zachtjes gaar. Schep af en toe om.

3

Spoel in zeef kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de groenten en stoof 10 min. zachtjes mee.

4

Breng op smaak met peper en zout. Strooi munt erover.

combinatietipLekker met Turks brood

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.