Petitsfours met bosvruchten

Lekker bij de koffie of thee: petitfours! Deze mini-cakejes zijn door de mooie laagjes een lust voor het oog én buik.

145 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. In kom jam en 2 el crème de cassis door elkaar roeren. Cake overlangs in 4 lange plakken snijden en bestrijken met jammengsel. Over 2 plakken plakjes aardbei verdelen. Andere plakken met jamkant naar beneden erop leggen en stapeltjes iets aandrukken. In kom poedersuiker met 3 el crème de cassis en 1-2 el water tot glanzend roze glazuur roeren. Bovenkant van cakelagen bestrijken met glazuur. Elke stapel met groot glad mes in 12 vierkantjes van 4 x 4 cm snijden. Petits fours naast elkaar op schaal zetten en tot gebruik in koelkast zetten. Vlak voor serveren op elke petit four toefje slagroom spuiten (en garneren met zilverpilletjes).

  • algemeenOp deze petits fours is veel variatie mogelijk met vulling en glazuur. Maak citroentaartjes met een vulling van lemon curd en een glazuur met sinaasappellikeur of citroensap. Garneer met mooie citroenschilletjes. Gembertaartjes krijgen een vulling van gemberjam vermengd met sinaasappellikeur. Het glazuur is van gembersiroop en de garnering een dun plakje gember.

Petitsfours met bosvruchten

Lekker bij de koffie of thee: petitfours! Deze mini-cakejes zijn door de mooie laagjes een lust voor het oog én buik.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig