Ingrediënten
4 personen
1 zakje
hazelnoten
1
citroen
600 ml
vanille slagroomyoghurt
1 zakje
vanillesuiker
250 g
frambozen
Aan de slag
In droge koekenpan hazelnoten bruin roosteren. Hazelnoten op bordje laten afkoelen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve citroen uitpersen. In kom yoghurt met citroenrasp, 1 el citroensap en hazelnoten door elkaar roeren. Yoghurt minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen. In zeef frambozen voorzichtig wassen en goed laten uitlekken. Hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes scheppen en frambozen erover verdelen. Garneren met wat geraspte citroenschil.
Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

nagerecht
4 personen
300 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In droge koekenpan hazelnoten bruin roosteren. Hazelnoten op bordje laten afkoelen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve citroen uitpersen. In kom yoghurt met citroenrasp, 1 el citroensap en hazelnoten door elkaar roeren. Yoghurt minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen. In zeef frambozen voorzichtig wassen en goed laten uitlekken. Hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes scheppen en frambozen erover verdelen. Garneren met wat geraspte citroenschil.
algemeen:Winterse variatie: Ook in de winter een lekker toetje met bijvoorbeeld partjes mandarijn of stukjes verse peer als alternatief voor frambozen. Of neem ingevroren frambozen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 zakje hazelnoten
1 citroen
600 ml vanille slagroomyoghurt
1 zakje vanillesuiker
250 g frambozen