Knapperige kaasstengels met noten
85 kcal
10 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
4 plakjes
50 g
2 eetlepels
50 g
1
2 theelepels
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Feestelijke buffetten en borrelhapjes - Feestelijke buffetten en borrelhapjes
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. 2 Plakjes bladerdeeg dun bestrijken met olie en geitenkaas en kwart van nootjes erover verdelen. Andere plakjes erop leggen en elk stapeltje op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lange lappen van ca. 25 cm. Lappen in lengte elk in 8 repen van ca. 2 cm breed snijden. Repen op bakplaat leggen en bestrijken met ei. Rest van nootjes, tijm en zout erover strooien en goed aandrukken. In midden van oven stengels in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken. Laten afkoelen. Stengels serveren in wijde hoge glazen.
- algemeenMinder vet: Gebruik voor minder vette kaasstengels deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg en maak dan een topping van geitenkaas met fijngehakte Italiaanse kruiden, heel fijngesneden gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.
Bladerdeegstengels maken
Instructievideo - 01:29 min.
Knapperige kaasstengels met noten

16 porties
85 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. 2 Plakjes bladerdeeg dun bestrijken met olie en geitenkaas en kwart van nootjes erover verdelen. Andere plakjes erop leggen en elk stapeltje op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lange lappen van ca. 25 cm. Lappen in lengte elk in 8 repen van ca. 2 cm breed snijden. Repen op bakplaat leggen en bestrijken met ei. Rest van nootjes, tijm en zout erover strooien en goed aandrukken. In midden van oven stengels in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken. Laten afkoelen. Stengels serveren in wijde hoge glazen.
algemeen:Minder vet: Gebruik voor minder vette kaasstengels deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg en maak dan een topping van geitenkaas met fijngehakte Italiaanse kruiden, heel fijngesneden gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
4 plakjes roomboterbladerdeeg
50 g zachte geitenkaas
2 eetlepels olijfolie extra vierge
50 g walnoten
1 ei
2 theelepels tijm
0 (zee)zout
0 bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
bakpapier




