bewaar
Plaattaartje met asperges en ham
Plaattaartje met asperges en ham
bewaar

Plaattaartje met asperges en ham

1 uur bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

witte asperges

zout

2 plakjes

roomboterbladerdeeg

150 g

ham

3 takjes

peterselie

125 g

mascarpone

1

ei

versgemalen peper

nootmuskaat

1 eetlepel

zachte roomboter

1 eetlepel

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • bakpapier

Aan de slag

1

Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan (of in wijde pan) asperges met kopjes omhoog in ruim kokend water met zout ca. 10 minuten koken. Van vuur af ca. 10 minuten afgedekt laten staan. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg laten ontdooien. 50 g ham en peterselie fijnhakken. In kom mascarpone losroeren met ei, fijngehakte ham en peterselie. Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca. 18 cm lang. Naast elkaar op bakplaat leggen. Bestrijken met mascarponemengsel, 1/2 cm van rand rondom vrijhouden. Asperges uit pan nemen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met kopjes naar één kant over bladerdeegrepen verdelen. Bestrijken met boter. In oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen rest van ham in brede repen snijden.

2

Aspergetaartjes op vier borden leggen en hamrepen erop draperen.