Ingrediënten
24 porties
4 schaaltjes
oesters*
1 kleine
rode ui
1½ el
balsamicoazijn
2 el
olijfolie extra vierge
1 bekertje
crème fraîche
50 g
pittige kaas
Aan de slag
Snijd de oesters open en verwijder de platte schelphelften. Maak de oesters in de bolle schelp los maar laat wel zitten. Zet de oesters op de bakplaat. Verdeel de ui over de oesters. Verwarm ondertussen de ovengrill voor op de hoogste stand. Sprenkel de azijn en de olie erover en schep op elke oester 1 tl crème fraîche. Strooi de kaas erover. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de hete grill en gratineer de oesters in 3-4 min. Strooi zout op een platte schaal en zet de oesters erop.
Oesters openen
Instructievideo - 00:54 min.
Gegratineerde oesters met rode ui

24 porties
40 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de oesters open en verwijder de platte schelphelften. Maak de oesters in de bolle schelp los maar laat wel zitten. Zet de oesters op de bakplaat. Verdeel de ui over de oesters. Verwarm ondertussen de ovengrill voor op de hoogste stand. Sprenkel de azijn en de olie erover en schep op elke oester 1 tl crème fraîche. Strooi de kaas erover. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de hete grill en gratineer de oesters in 3-4 min. Strooi zout op een platte schaal en zet de oesters erop.
algemeen:*AH Excellent speciaal voor december product. Tijdelijk in het assortiment.
algemeen:Zo geopend! Oesters maakt u open door ze in één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast te houden dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaiende polsbeweging de schelp open. Schraap met het mes langs de platte schelp van de oester zodat u de sluitspier lossnijdt. Nu kunt u de oester openen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 24 personen)4 schaaltjes oesters*
1 kleine rode ui
1½ el balsamicoazijn
2 el olijfolie extra vierge
1 bekertje crème fraîche
50 g pittige kaas