Auberginedip met sesamzaad
Auberginedip met sesamzaad

Auberginedip met sesamzaad

15 min. bereiden
45 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

2

aubergines

4

shoarmabroodjes

3 el

sesamzaad

1 teen

knoflook

1 bekertje

koriander

1 bekertje

crème fraîche

2 el

limoensap

2 el

olijfolie extra vierge

chilipeper

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • vijzel

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aubergines dun. Leg in de ovenschaal en laat in ca. 45 min. gaar worden. Keer af en toe. Laat de laatste 5 min. de shoarmabroodjes in de oven meebakken.

2

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen in de vijzel. Wrijf met de stamper van de vijzel de knoflook en het sesamzaad fijn. Haal de aubergines uit de oven en snijd in grove stukken. Pureer de aubergine met een ¾ van de koriander in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het limoensap en de olie toe en pureer tot een gladde massa.

3

Roer de sesampasta door de auberginepuree en breng de dip op smaak met peper en zout. Schep in een schaaltje en strijk glad. Strooi er chilipeper over en garneer met de rest van de koriander. Serveer met de shoarmabroodjes.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.