Hoi­sin-kip­pen­vleu­gels met se­sam­zaad

Met je handen eten mag! En dan het liefst deze hoisin kippenvleugels.

(7) waardeer
aziatisch borrelhapje Met je handen eten mag! En dan het liefst deze hoisin kippenvleugels. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de kippenvleugels met ⅘ van de hoisinsaus en bestrooi ze met het sesamzaad, peper en eventueel zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Meng ondertussen de rest van de hoisinsaus in een kommetje met de ketchup, yoghurt en chilivlokken tot een dipsaus. Snijd de koriander fijn. Garneer de kippenvleugels met de koriander en serveer met de dipsaus.

variatietip:

De dipsaus is ook lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde garnalen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hoi­sin-kip­pen­vleu­gels met se­sam­zaad

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 570 g kippenvleugels
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el sesamzaad

Meng de kippenvleugels met de hoisinsaus en bestrooi ze met het sesamzaad, peper en eventueel zout.

3
3

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4
4
  • ½ el hoisinsaus
  • 1 el ketchup
  • 1 el Griekse yoghurt
  • ¼ tl chilivlokken
  • 7½ g verse koriander

Meng ondertussen de rest van de hoisinsaus in een kommetje met de ketchup, yoghurt en chilivlokken tot een dipsaus. Snijd de koriander fijn.

5
5

Garneer de kippenvleugels met de koriander en serveer met de dipsaus.

variatietip:

De dipsaus is ook lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde garnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.