Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad
Met je handen eten mag! En dan het liefst deze hoisin kippenvleugels.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 570 g kippenvleugels
- 2½ el hoisinsaus
- 1 el sesamzaad
- 1 el ketchup
- 1 el Griekse yoghurt
- ¼ tl chilivlokken
- 7½ g verse koriander
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de kippenvleugels met ⅘ van de hoisinsaus en bestrooi ze met het sesamzaad, peper en eventueel zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Meng ondertussen de rest van de hoisinsaus in een kommetje met de ketchup, yoghurt en chilivlokken tot een dipsaus. Snijd de koriander fijn. Garneer de kippenvleugels met de koriander en serveer met de dipsaus.
variatietip:
De dipsaus is ook lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde garnalen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 19 g
-
koolhydraten 6 g
waarvan suikers 5 g -
vet 14 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 360 mg
- vezels 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 570 g kippenvleugels
- 2 el hoisinsaus
- 1 el sesamzaad
Meng de kippenvleugels met de hoisinsaus en bestrooi ze met het sesamzaad, peper en eventueel zout.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- ½ el hoisinsaus
- 1 el ketchup
- 1 el Griekse yoghurt
- ¼ tl chilivlokken
- 7½ g verse koriander
Meng ondertussen de rest van de hoisinsaus in een kommetje met de ketchup, yoghurt en chilivlokken tot een dipsaus. Snijd de koriander fijn.
Garneer de kippenvleugels met de koriander en serveer met de dipsaus.
variatietip:
De dipsaus is ook lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde garnalen.