Amerikaanse chocoladetaart
Amerikaanse chocoladetaart
bewaar
bewaar

Amerikaanse chocoladetaart

45 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
819waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met een dikke bodem. Breek 200 g pure chocolade en de melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.

2

Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng de basterdsuiker en het zout erdoor. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes. Schep ze erdoor.

3

Vet de springvorm in. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ca. 30 min. Haal de bakvorm uit de oven en laat de taart 1 uur afkoelen.

4

Haal de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Verbrokkel de rest van de pure chocolade boven een steelpan met een dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.

5

Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken.

variatietipIn Amerika heet zo'n chocoladetaart een brownie. Je kunt de taart ook versieren met minismarties, snoepjes, gekleurde hagelslag of vlokken, andere nootjes of met speciale versiersels, zoals glimmende pilletjes of paddestoeltjes. Kijk in de winkel bij de bakproducten.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Amerikaanse chocoladetaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig