Saffraanrijst met kalfsvlees

565 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. In pan met dikke bodem 1 el olie verhitten. Ui, rijst en saffraandraadjes 2-3 min. zachtjes fruiten tot rijstkorrels goudgeel glanzen. Helft van kaneel met dadels erdoor scheppen en bouillon erbij schenken. Rijst afgedekt volgens instructies op verpakking zachtjes gaarkoken. Vlees in dunne reepjes snijden en kruiden met zout, veel peper en rest van kaneel. In koekenpan 1 el olie verhitten en vlees al omscheppend 3-4 min. bakken. Pijnboompitten toevoegen en 2-3 min. meebakken tot ze goudbruin zijn. Rijst op twee borden scheppen en vlees erop scheppen. Lekker met een salade van waterkers met partjes sinaasappel.

  • algemeenVervang de saffraan door 1 theelepel koenjit en de dadels door gedroogde abrikozen.

Saffraanrijst met kalfsvlees

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig