Raap­ste­len­soep met ei

Raapstelen: áls ze er zijn, dan maak je er allerlei lekkers mee; deze soep bijvoorbeeld.

(66) waardeer
hollands voorgerecht Raapstelen: áls ze er zijn, dan maak je er allerlei lekkers mee; deze soep bijvoorbeeld. 4 personen
4 66

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 7 min. net hard. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de boter in een soeppan en bak de bosui en aardappel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes. Houd een paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.
  3. Voeg de gesneden raapstelen toe aan de soep en kook nog 3 min. mee. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de soep in diepe borden en garneer met de plakjes ei en de achtergehouden raapstelen.

combinatietip:

Lekker met toast met boter.

Tip:

De verkrijgbaarheid van raapstelen is sterk afhankelijk van weersinvloeden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Raapstelensoep met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Raap­ste­len­soep met ei

1
1
  • 2 middelgrote eieren
  • 3 bosuien
  • 200 g kruimige aardappelen

Kook de eieren in 7 min. net hard. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een soeppan en bak de bosui en aardappel 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten
  • 1 liter water

Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken.

4
4

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes.

5
5
  • 300 g raapstelen

Houd een paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.

6
6

Voeg de gesneden raapstelen toe aan de soep en kook nog 3 min. mee.

7
7

Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper.

8
8

Schep de soep in diepe borden en garneer met de plakjes ei en de achtergehouden raapstelen.

combinatietip:

Lekker met toast met boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.