Panzanella met mosselen
Panzanella met mosselen
bewaar
bewaar

Panzanella met mosselen

50 min. bereiden
11waarderingen

Aan de slag

1

Oven verwarmen op 150 °C. Brood in lengte opensnijden en 30 min. in oven drogen. Mosselen wassen. Kapotte en open exemplaren die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.

2

In ruime pan witte wijn met helft van ui, helft van knoflook en laurierblad aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Met deksel op pan koken, tot alle mosselen openstaan. Mosselen uit pan scheppen en laten afkoelen. Vocht in 15 min. laten inkoken tot ca. 150 ml. Mosselen uit schelp nemen.

3

Vocht in schone theedoek zeven, in schaal met citroensap en olie omscheppen. Brood in dobbelsteentjes snijden en in mosselvocht weken. Bleekselderij met dunschiller schillen en zeer fijn snijden. Mosselen, rest van ui, rest van knoflook, wortel, tomaat, bleekselderij en basilicum door broodblokjes met vocht scheppen en op smaak brengen (= panzanella). Panzanella 30 min. in koelkast laten staan.

4

Rucola over vier borden verdelen. Panzanella erop scheppen.

algemeenDit voorgerecht is onderdeel van het AllerHande 250 jubileummenu. Hoofdgerecht: Indiase kip kiev, Bijgerecht: Met groenten gevulde pappadums en raita, Nagerecht: Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Panzanella met mosselen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig