Groentetempura met sojasaus
Groentetempura met sojasaus

Groentetempura met sojasaus

10 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1 kg

gemengde groenten van het seizoen

2

eieren

400 ml

ijskoud water

250 g

patentbloem

150 ml

Japanse sojasaus

2

limoenen

ijsblokjes

olie

Dit heb je nodig

  • fonduepan

  • fonduevorken

  • 2 schalen die in elkaar passen

Aan de slag

Groenten schoonmaken, in stukjes snijden en op serveerschalen rangschikken. In kleinere schaal met garde eierdooiers loskloppen met ijswater. Met vork bloem en mespunt zout erdoor roeren, tot dun, licht klonterig beslag ontstaat. Eventueel extra ijswater toevoegen. IJsblokjes in grote schaal scheppen en met beslagschaal erin op tafel zetten. Zo blijft het beslag aan tafel goed koel. Naast elk bord een schoteltje met servet zetten, waarop de frituurhapjes eerst kunnen uitlekken. Telkens stukje groente aan fonduevork steken, door tempurabeslag halen en in hete olie in 2-3 min. krokant en gaar bakken (het deegjasje blijft bleek en transparant). Tempura met sojasaus en partjes limoen serveren.

tip

algemeenDeegjasje: Deze tempura is een complete, vegetarische maaltijd. Maar ook reepjes vis, cocktailgarnalen en dunne reepjes snelklaarvlees zoals kip- en kalkoenfilet kunnen in een deegjasje gefrituurd worden. Kies voor tempura groenten in verschillende kleuren en vormen. Snijd de stukjes niet te groot, anders wordt de groente niet gaar. Geschikte groenten: - groene aspergepuntjes of stukjes witte asperge - repen gele of rode (punt)paprika - in staafjes gesneden aubergine - blokjes courgette - kleine roosjes bloemkool of broccoli.

algemeenU kunt voor het tempurabeslag ook tempuramix (150 g, Blue Dragon) gebruiken. U hoeft er alleen water aan toe te voegen.