Melkchocoladefondue met kokos
460 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
200 ml kokosmelk
kokosmelk
300 gram melkchocolade
melkchocolade
25 gram geraspte kokos
geraspte kokos
2 eetlepels kokoslikeur
kokoslikeur
Dit heb je nodig
chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje
fonduevorken
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Verrassend fonduen en gourmetten - Verrassend fonduen en gourmetten
In fonduepan of steelpan met dikke bodem kokosmelk zachtjes verwarmen (niet laten koken!). Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme melk laten smelten. Intussen kokos in droge koekenpan met antiaanbaklaag in 1-2 min. lichtbruin roosteren. In kom laten afkoelen. Van vuur af likeur door fondue roeren. Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten. Hapjes in chocolade dippen en vervolgens door geroosterde kokos wentelen.
Om te dippen: - partjes mandarijn - partjes appel en peer (met citroensap besprenkeld) - aardbeien (met kroontje) - kersen (aan steeltje) - partjes kiwi - marshmallows - brosse koekjes zoals lange vingers, biskwie of kokoskoekjes - blokjes cake of muffin - stukjes croissant of minicroissantjes - stukjes rozijnenbrood.
Melkchocoladefondue met kokos

nagerecht
4 personen
460 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In fonduepan of steelpan met dikke bodem kokosmelk zachtjes verwarmen (niet laten koken!). Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme melk laten smelten. Intussen kokos in droge koekenpan met antiaanbaklaag in 1-2 min. lichtbruin roosteren. In kom laten afkoelen. Van vuur af likeur door fondue roeren. Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten. Hapjes in chocolade dippen en vervolgens door geroosterde kokos wentelen.
Om te dippen: - partjes mandarijn - partjes appel en peer (met citroensap besprenkeld) - aardbeien (met kroontje) - kersen (aan steeltje) - partjes kiwi - marshmallows - brosse koekjes zoals lange vingers, biskwie of kokoskoekjes - blokjes cake of muffin - stukjes croissant of minicroissantjes - stukjes rozijnenbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 ml kokosmelk
300 g melkchocolade
25 g geraspte kokos
2 eetlepels kokoslikeur
Dit heb je nodig
chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje
fonduevorken




