Kokos-kleefrijst met mango

thais
nagerecht
4 personen
3
48
Advertentie
Ingrediënten
- 1 blok santen
- 150 g dessertrijst
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 rijpe mango's
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In pan 3/4 liter water aan de kook brengen. Santen in stukjes hakken en al roerend oplossen. Rijst toevoegen en al roerend opnieuw aan de kook brengen. Rijst afgedekt op laag vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen kokos in droge koekenpan goudbruin roosteren. Suiker door rijst roeren en rijst tot kamertemperatuur laten afkoelen.
- Mango's schillen, vruchtvlees langs pit lossnijden en in plakken snijden. Rijst over borden verdelen en plakken mango er waaiervormig opleggen. Met geroosterde kokos bestrooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 60 g
- vet 36 g