Kokos-kleefrijst met mango
Kokos-kleefrijst met mango

Kokos-kleefrijst met mango

30 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

blok santen

150 g

dessertrijst

2 eetlepels

witte basterdsuiker

2 eetlepels

geraspte kokos

2 rijpe

mango's

Aan de slag

1

In pan 3/4 liter water aan de kook brengen. Santen in stukjes hakken en al roerend oplossen. Rijst toevoegen en al roerend opnieuw aan de kook brengen. Rijst afgedekt op laag vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen kokos in droge koekenpan goudbruin roosteren. Suiker door rijst roeren en rijst tot kamertemperatuur laten afkoelen.

2

Mango's schillen, vruchtvlees langs pit lossnijden en in plakken snijden. Rijst over borden verdelen en plakken mango er waaiervormig opleggen. Met geroosterde kokos bestrooien.

tip

achtergrondinfoMango sticky rice (khao niaow ma muang) wordt oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst, kokosmelk, palmsuiker en geroosterde gele mungboontjes.