Kokos-kleefrijst met mango

590 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. In pan 3/4 liter water aan de kook brengen. Santen in stukjes hakken en al roerend oplossen. Rijst toevoegen en al roerend opnieuw aan de kook brengen. Rijst afgedekt op laag vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen kokos in droge koekenpan goudbruin roosteren. Suiker door rijst roeren en rijst tot kamertemperatuur laten afkoelen.

  2. Mango's schillen, vruchtvlees langs pit lossnijden en in plakken snijden. Rijst over borden verdelen en plakken mango er waaiervormig opleggen. Met geroosterde kokos bestrooien.

  • achtergrondinfoMango sticky rice (khao niaow ma muang) wordt oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst, kokosmelk, palmsuiker en geroosterde gele mungboontjes.

Kokos-kleefrijst met mango

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig