Varkensvlees met aubergine

305 kcal

30 min. bereiden

3.2/5

(72)

Ingrediënten

Aantal personen

2005 nr. 10 - Heerlijk herfst!

Aan de slag

  1. Rijst volgens aanwijzing op verpakking koken. Vlees 10 min. in mengsel van 2 el sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak marineren. In braadpan 2 el roerbakolie verhitten. Ui goudbruin bakken. Laatste 2 min. rest van knoflook toevoegen en meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. Vlees in zeef laten uitlekken en marinade bewaren. In bakvet van ui vleesblokjes bruinbakken. Met schuimspaan vlees uit pan scheppen. In braadpan rest van roerbakolie verhitten en aubergine op hoog vuur al omscheppend bakken. Vlees en ui door aubergine scheppen. Marinade, rest van sojasaus en eventueel 2 el water toevoegen en geheel 5 min. afgedekt laten stoven. Op smaak brengen met peper en eventueel 1 tl suiker. Rijst en varkensvlees met aubergines over vier borden verdelen.

  • algemeenprijs per persoon 1.50 (in oktober 2005)

Wat vond je van dit recept?

Varkensvlees met aubergine

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig