Roergebakken kalkoen en mie

485 kcal

25 min. bereiden

3.2/5

(37)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 eetlepels zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 400 gram kalkoenfilet

    kalkoenfilet

  • 2 struiken paksoi

    paksoi

  • 1 winterpeen

    winterpeen

  • 1 rode peper

    rode peper

  • 2 cm verse gemberwortel

    verse gemberwortel

  • 6 eetlepels lichte sojasaus

    lichte sojasaus

  • 250 gram Chinese mie

    Chinese mie

  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

    geroosterde sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • wok

  • stevige knoflookpers


Gezond eten in het najaar - Gezond eten in het najaar

Aan de slag

  1. In wok olie verhitten. Kalkoenreepjes in 3 min. rondom bruinbakken, bestrooien met 1/2 tl zout en peper en met schuimspaan uit wok nemen. In achtergebleven olie paksoi en winterpeen 10 min. roerbakken. Kalkoen en peperreepjes toevoegen en 1 min. meebakken. Intussen mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Met stevige knoflookpers gemberwortel boven sojasaus uitpersen. Mie over vier borden of kommen verdelen en sojasaus erover schenken. Groentemengsel erop leggen en gerecht met sesamzaadjes bestrooien.

  • algemeenOok in dit recept is uitgegaan van 200 gram groente per persoon: de hoeveelheid die dagelijks wordt aangeraden om te profiteren van alle goede stoffen die erin zitten. Sesamzaad is een uitstekende garnering voor vegetarische gerechten. Het bevat veel ijzeren zink, wat een van de voordelen van vlees is.

Wat vond je van dit recept?

Roergebakken kalkoen en mie

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig