Roergebakken kalkoen en mie
485 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 eetlepels zonnebloemolie
zonnebloemolie
400 gram kalkoenfilet
kalkoenfilet
2 struiken paksoi
paksoi
1 winterpeen
winterpeen
1 rode peper
rode peper
2 cm verse gemberwortel
verse gemberwortel
6 eetlepels lichte sojasaus
lichte sojasaus
250 gram Chinese mie
Chinese mie
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
geroosterde sesamzaadjes
Dit heb je nodig
wok
stevige knoflookpers
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Gezond eten in het najaar - Gezond eten in het najaar
In wok olie verhitten. Kalkoenreepjes in 3 min. rondom bruinbakken, bestrooien met 1/2 tl zout en peper en met schuimspaan uit wok nemen. In achtergebleven olie paksoi en winterpeen 10 min. roerbakken. Kalkoen en peperreepjes toevoegen en 1 min. meebakken. Intussen mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Met stevige knoflookpers gemberwortel boven sojasaus uitpersen. Mie over vier borden of kommen verdelen en sojasaus erover schenken. Groentemengsel erop leggen en gerecht met sesamzaadjes bestrooien.
- algemeenOok in dit recept is uitgegaan van 200 gram groente per persoon: de hoeveelheid die dagelijks wordt aangeraden om te profiteren van alle goede stoffen die erin zitten. Sesamzaad is een uitstekende garnering voor vegetarische gerechten. Het bevat veel ijzeren zink, wat een van de voordelen van vlees is.
Roergebakken kalkoen en mie

hoofdgerecht
4 personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In wok olie verhitten. Kalkoenreepjes in 3 min. rondom bruinbakken, bestrooien met 1/2 tl zout en peper en met schuimspaan uit wok nemen. In achtergebleven olie paksoi en winterpeen 10 min. roerbakken. Kalkoen en peperreepjes toevoegen en 1 min. meebakken. Intussen mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Met stevige knoflookpers gemberwortel boven sojasaus uitpersen. Mie over vier borden of kommen verdelen en sojasaus erover schenken. Groentemengsel erop leggen en gerecht met sesamzaadjes bestrooien.
algemeen:Ook in dit recept is uitgegaan van 200 gram groente per persoon: de hoeveelheid die dagelijks wordt aangeraden om te profiteren van alle goede stoffen die erin zitten. Sesamzaad is een uitstekende garnering voor vegetarische gerechten. Het bevat veel ijzeren zink, wat een van de voordelen van vlees is.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 eetlepels zonnebloemolie
400 g kalkoenfilet
2 struiken paksoi
1 winterpeen
1 rode peper
2 cm verse gemberwortel
6 eetlepels lichte sojasaus
250 g Chinese mie
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Dit heb je nodig
wok
stevige knoflookpers




