bewaar
Spareribs uit Singapore
Spareribs uit Singapore
bewaar

Spareribs uit Singapore

55 min. bereiden
4 uur wachten
40waarderingen

Ingrediënten

24 porties

1 kg

spareribs

2 theelepels

Chinese

3 eetlepels

sojasaus

1 eetlepel

vloeibare

2

gedroogde chilipepertjes

2 teentjes

knoflook

2 cm

verse gemberwortel

1 eetlepel

geroosterde sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Spareribs tussen ribben lossnijden en bestrooien met Chinese kruiden. In kommetje sojasaus en honing door elkaar roeren. Chilipepertjes erboven verkruimelen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gemberwortel schillen, kleinsnijden en door marinade roeren. Marinade over spareribs schenken en deze afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten.

2

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakblik bekleden met aluminiumfolie. Spareribs op bakblik leggen en in ca. 50 minuten gaar bakken, tussentijds 3 maal keren en met marinade bestrijken. Spareribs uit oven nemen en bestrooien met sesamzaadjes. Warm of koud serveren.

algemeenMeng de in reepjes gesneden schil van 1 dun geschilde sinaasappel door de marinade.