Penne met groene asperges en ricotta

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g volkorenpenne
- 500 g verse groene asperges
- 50 g pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g ricotta (verse kaas)
- 3 tomaten
- 3 bosuien
- 50 g Grana Padano kaasschaafsel (of een andere geraspte pittige kaas)
Keukenspullen
- wok
Bereiden
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breek ondertussen de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken. Kook de asperges 2 min., spoel af onder koud water en laat in een vergiet uitlekken.
- Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten lichtbruin en laat afkoelen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 2 min. Voeg de asperges toe en bak al omscheppend op matig vuur 5 min.
- Roer ondertussen de ricotta door de penne en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in plakjes en de bosui in ringetjes. Verdeel de tomaat over borden. Schep de penne en asperges erop. Garneer de pasta met de bosui, pijnboompitten en geraspte kaas.
dieettip:
Sporters eten voor een wedstrijd vaak veel pasta, rijst, brood of peulvruchten. Op die manier krijgen ze veel koolhydraten binnen en dat is gunstig, want koolhydraten zijn goed voor 'snelle' energie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Penne met groene asperges en ricotta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met groene asperges en ricotta
- 300 g volkorenpenne
- 500 g verse groene asperges
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breek ondertussen de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken.
Kook de asperges 2 min., spoel af onder koud water en laat in een vergiet uitlekken.
- 50 g pijnboompitten
Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten lichtbruin en laat afkoelen.
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 2 min. Voeg de asperges toe en bak al omscheppend op matig vuur 5 min.
- 250 g ricotta
- 3 tomaten
- 3 bosuien
Roer ondertussen de ricotta door de penne en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in plakjes en de bosui in ringetjes.
- 50 g Grana Padano kaasschaafsel
Verdeel de tomaat over borden. Schep de penne en asperges erop. Garneer de pasta met de bosui, pijnboompitten en geraspte kaas.
dieettip:
Sporters eten voor een wedstrijd vaak veel pasta, rijst, brood of peulvruchten. Op die manier krijgen ze veel koolhydraten binnen en dat is gunstig, want koolhydraten zijn goed voor 'snelle' energie.