Eikenbladsalade met kippenlevertjes
165 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 eetlepels
300 g
1 theelepel
100 ml
4
4 plakken
2 eetlepels
100 g
50 g
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
wok
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Gezond eten in het najaar - Gezond eten in het najaar
In wok 2 el olie verhitten en koolraap 5 min. op hoog vuur roerbakken. Koolraap bestrooien met peper en salie. Bouillon erbij schenken en koolraap afgedekt op laag vuur beetgaar laten sudderen, af en toe roeren. Van kippenlevers wit eraf snijden, bestrooien met peper en op plak rookvlees leggen. Rookvlees oprollen en vaststeken met cocktailprikker. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Kippenleverrolletjes in 10 min. rondom gaarbakken, uit pan nemen en bakvet afblussen met balsamicoazijn. Kippenlever voorzichtig in plakken snijden. Eikenbladsla, koolraap en plakken kippenlever over vier borden verdelen. Bakvet van kippenlever erover druppelen. Salade met roquefort bestrooien.
- algemeenKippenlever bevat veel foliumzuur en zit boordevol vitamine A. Het is een goede bron van zink.
Eikenbladsalade met kippenlevertjes

4 personen
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In wok 2 el olie verhitten en koolraap 5 min. op hoog vuur roerbakken. Koolraap bestrooien met peper en salie. Bouillon erbij schenken en koolraap afgedekt op laag vuur beetgaar laten sudderen, af en toe roeren. Van kippenlevers wit eraf snijden, bestrooien met peper en op plak rookvlees leggen. Rookvlees oprollen en vaststeken met cocktailprikker. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Kippenleverrolletjes in 10 min. rondom gaarbakken, uit pan nemen en bakvet afblussen met balsamicoazijn. Kippenlever voorzichtig in plakken snijden. Eikenbladsla, koolraap en plakken kippenlever over vier borden verdelen. Bakvet van kippenlever erover druppelen. Salade met roquefort bestrooien.
algemeen:Kippenlever bevat veel foliumzuur en zit boordevol vitamine A. Het is een goede bron van zink.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 eetlepels olijfolie
300 g koolraap
1 theelepel gedroogde salie
100 ml kippenbouillon
4 kippenlevers
4 plakken runderrookvlees
2 eetlepels balsamicoazijn
100 g eikenbladslamelange
50 g roquefort
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
wok




