Speklap met rodekool en gembersiroop

820 kcal

30 min. bereiden

3/5

(27)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kilo aardappels

    aardappels

  • 2 uien

    uien

  • 3 eetlepels zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 1 bakje mix voor babi ketjap

    mix voor babi ketjap

  • 400 gram speklapjes

    speklapjes

  • 4 eetlepels ketjap manis

    ketjap manis

  • 1 pot rode kool met appel

    rode kool met appel

  • 4 eetlepels gembersiroop

    gembersiroop

2005 nr. 12 - Lekker thuis

Aan de slag

  1. Aardappels in 20 min. gaarkoken. In koekenpan uien glazig fruiten in olie. Mix voor babi ketjap toevoegen en 1 min. meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. In achtergebleven olie speklapjes 5 min. aan beide zijden op hoog vuur aanbraden. Uimengsel terugdoen in pan, geheel op smaak brengen met ketjap. Spek nog 10 min. op laag vuur laten sudderen. Rodekool met gembersiroop volgens aanwijzing op verpakking verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels, rodekool en speklapjes met saus over vier borden verdelen.

  • algemeenprijs per persoon 1.70 (in november/december 2005)

Wat vond je van dit recept?

Speklap met rodekool en gembersiroop

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig