bewaar
Pittige speklapjes met rodekool
Pittige speklapjes met rodekool
bewaar

Pittige speklapjes met rodekool

30 min. bereiden
30 min. wachten
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

sambal oelek

2 eetlepels

sojasaus

300 g

speklapjes

300 g

rijst

3 eetlepels

olie

1 pak

rode kool met appel

2 eetlepels

gebakken uitjes

Aan de slag

Meng 2 eetlepels sambal met de sojasaus en wrijf de speklapjes hiermee in. Marineer ze minstens 30 minuten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en krokant. Verhit 10 minuten voordat de rijst gaar is 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rodekoolblokjes circa 10 minuten tot ze zacht en warm zijn. Schep er nog 1 eetlepel sambal doorheen. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de pittige kool met de rijst en de speklapjes, bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes.

Pittige speklapjes met rodekool

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig