Vis­bal­le­tjes met pu­ree en peen­tjes

(11) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappels afgedekt in 20 minuten in een bodempje water met zout gaar. Schil de peentjes. Smelt de boter in een hapjespan en bak de peentjes rondom 3 minuten op matig vuur. Voeg een bodempje water toe en stoof de peentjes in 4-5 minuten beetgaar. Roer de suiker door de peentjes en laat het kookvocht met peentjes op hoog vuur (zonder deksel) inkoken tot het bijna verdampt is. Breng de peentjes op smaak met zout en peper. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de viskrokantjes volgens de aanwijzing op de verpakking rondom goudbruin. Giet de aardappels af (bewaar een beetje kookvocht) en stamp ze fijn. Roer de dille en de crème fraîche erdoor tot een gladde, romige puree ontstaat. Voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe en breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de dillepuree op vier borden en leg de viskrokantjes en de peentjes ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.