Knapperige little gem met waldorfsalade
Knapperige little gem met waldorfsalade

Knapperige little gem met waldorfsalade

10 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

1

appel

50 g

gerookte kipfilet

1 stengel

bleekselderij

25 g

walnoten

1 kropje

little gem

1 el

mayonaise

1 el

volle yoghurt

druppels

citroensap

Dit heb je nodig

  • 8 diepe eierdopjes

Aan de slag

Meng in een kom de appel met de gerookte kip, de bleekselderij en de walnoten. Meng er vervolgens de mayonaise, de yoghurt en het citroensap door. Breng de salade op smaak met zout en peper. Haal van het kropje little gem 8 blaadjes voorzichtig los. Was en droog de blaadjes. Leg de blaadjes sla op een bord en verdeel er de waldorfsalade over. Vouw de zijkanten van de slablaadjes zo veel mogelijk over de vulling en zet de blaadjes rechtop met vulling en al in de eierdopjes (dit gaat het beste als je het bladgedeelte met de vulling als eerste in de dopjes steekt).