Groentefriet
bewaar
bewaar

Groentefriet

45 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Breek de worteltjes van de bos (laat een klein stukje groen zitten) en schil ze met een dunschiller. Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de uiteinden eraf. Kook de wortels, asperges en broccoliroosjes in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de groenten in een vergiet af onder koud stromend water en dep ze droog.

Verwarm de olie in een frituurpan tot 175 °C. Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine en meng de kaas erdoor. Doe dit mengsel over op een bord. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er met een heel fijne rasp af. Meng op een bord de bloem met de sinaasappelrasp, de kerriepoeder, 1-2 theelepels zout en peper naar smaak. Klop in een diep bord de eiwitten los.

Wentel de groenten stuk voor stuk door de bloem, schud de overtollige bloem eraf en haal ze dan door het eiwit en vervolgens door het broodmengsel. Het laagje mag niet te dik worden; je moet de groenten nog kunnen zien.

Leg 4-5 stuks groenten in het frituurmandje en laat ze in het hete vet zakken. Frituur ze in 2-3 minuten knapperig en bruin. Laat de groenten uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.

algemeenZoete chilisaus, gemengd met een scheutje sinaasappelsap en fijngehakte koriander, smaakt lekker bij de krokante groenten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groentefriet

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig