Roodbaarsfilet met auberginekaviaar

mediterraan
hoofdgerecht
4 personen
3
6
Advertentie
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 gegrilde paprika's (pot à465 g Nefeli)
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- 6½ eetlepels olijfolie
- zout
- versgemalen peper
- 4 roodbaarsfilets (à ca. 125 g AH)
Keukenspullen
- kleine schaaltjes inhoud ca. 3/4 dl
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Aubergines wassen, in lengte halveren en in oven in ca. 30 minuten zacht laten worden. Aubergines ca. 15 minuten laten afkoelen, vruchtvlees uit schil lepelen en grof hakken. Intussen paprika's klein snijden. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Met azijn en 5 eetlepels olie door elkaar mengen. Aubergine- en paprikastukjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand. Roodbaarsfilets aan beide kanten dun bestrijken met olie. Filets met witte kant naar onder, op bakplaat leggen. Vier borden voorverwarmen. Bakplaat vlak onder hete grill schuiven en roodbaarsfilets in ca. 4 minuten lichtbruin en gaar grillen. Roodbaarsfilets op warme borden leggen en kaviaar erop scheppen. Serveren met ciabattabrood en gemengde salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 7 g
- vet 23 g