Stoofpot met wortel
Stoofpot met wortel

Stoofpot met wortel

Wintertijd = stoofpottijd. Het vlees wordt boterzacht door de zuren in de wijn.

45 min. bereiden
3 uur wachten
312waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

runderlappen

2

uien

2 tenen

knoflook

2

winterpeen

50 g

ongezouten roomboter

100 g

magere spekreepjes

3½ dl

rode wijn

4 dl

kraanwater

½ tl

verse tijm

2

gedroogde laurierblaadjes

1

vleesbouillontablet

250 g

kastanjechampignon

2 el

maizena

30 ml

kraanwater

Wintertijd = stoofpottijd. Het vlees wordt boterzacht door de zuren in de wijn.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de uien en knoflook. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes.

2

Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak het spek ca. 2 min. mee. Voeg de ui, knoflook en peen toe en bak ca. 2 min. zachtjes. Bestrooi het vlees met peper en zout.

3

Doe de wijn, het water, de tijm en laurierblaadjes in een pan. Verkruimel de bouillontablet erboven. Dek het vlees af en laat ca. 3 uur zachtjes stoven.

4

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Verhit boter in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 5 min. Voeg de champignons toe aan het vlees. Roer de maizena glad in een kopje met water en bind al roerend het stoofvocht. Breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipServeren met gekookte krielaardappels bestrooid met peterselie.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.