Portobello met rucolapasta
Je kunt een portobello vullen met alles wat je lekker vindt, maar zo op z'n Italiaans is-ie op zijn best.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 2 portobello champignons
- 4 takjes verse peterselie
- 2 el Parmigiano Reggiano (geraspt)
- 4 el traditionele olijfolie
- ½ tl verse tijm
- ½ bekertje crème fraîche (bekertje à 125 ml)
- 50 g pijnboompitten
- ½ el citroensap
- 150 g spaghetti
- 1 snufje zout
- 30 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Pel de knoflook en snipper fijn. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en snijd in kleine blokjes. Knip boven een kommetje de peterselie fijn en meng met de helft van de Parmezaanse kaas. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan.
- Roerbak de tijm, de paddestoelenblokjes en de helft van de knoflook ca. 3 min. Roer de crème fraîche, pijnboompitten en het peterselie/kaasmengsel erdoor. Vul de portobello's met het paddestoelenmengsel.
- Verwarm de oven voor op 175 ºC. Leg de portobello's in een schaal. Meng in een kommetje 1/2 van de olijfolie met het citroensap en besprenkel de portobello's ermee. Bak de portobello's in het midden van oven in ca. 20 min. Kook intussen de spaghetti met het zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Scheur de rucola in stukjes. Schep de spaghetti, rucola, rest van knoflook en de rest van de olijfolie door elkaar en verdeel over de borden. Leg de portobello's erop.
combinatietip:
Serveer met tomatensalade
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 790 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 320 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Portobello met rucolapasta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Portobello met rucolapasta
- 2 tenen knoflook
- 2 portobello champignons
Pel de knoflook en snipper fijn. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en snijd in kleine blokjes.
- 4 takjes verse peterselie
- 2 el Parmigiano Reggiano
- 1 el traditionele olijfolie
Knip boven een kommetje de peterselie fijn en meng met Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een koekenpan.
- ½ tl verse tijm
- ½ bekertje crème fraîche
- 50 g pijnboompitten
Roerbak de tijm, de paddestoelenblokjes en de helft van de knoflook ca. 3 min. Roer de crème fraîche, pijnboompitten en het peterselie/kaasmengsel erdoor.
Vul de portobello's met het paddestoelenmengsel.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- 2 el traditionele olijfolie
- ½ el citroensap
Leg de portobello's in een schaal. Meng in een kommetje de olijfolie met het citroensap en besprenkel de portobello's ermee.
- 150 g spaghetti
- 1 snufje zout
Bak de portobello's in het midden van oven in ca. 20 min. Kook intussen de spaghetti met het zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 30 g rucola
- 1 el traditionele olijfolie
Scheur de rucola in stukjes. Schep de spaghetti, rucola, rest van knoflook en de olijfolie door elkaar en verdeel over de borden. Leg de portobello's erop.
combinatietip:
Serveer met tomatensalade