Uiensoep met tofu

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g zoete uien
- 2 el sesamolie
- 2 tenen knoflook
- 100 g shiitakes (paddenstoelen)
- 2 groentebouillontabletten
- 2 el chilisaus
- 1 liter kraanwater
- 200 g tofu naturel
- 4 mienestjes
- 15 g verse bieslook
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Pel de ui en snijd in ringen. Verhit in een grote pan sesamolie en fruit heel zachtjes de uien glazig in ca. 10 min. Pel de knoflook en pers erboven uit. Veeg de Shii-take schoon met keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Voeg de bouillontabletten, chilisaus, ui en paddestoelen aan het water. Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Snijd de tofu in blokjes, voeg toe aan de soep en kook 10 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de mienestjes in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken in een zeef. Leg de mienestjes in kommen. Schep de uiensoep erop. Knip de bieslook erboven fijn.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Uiensoep met tofu
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uiensoep met tofu
- 500 g zoete uien
- 2 el sesamolie
- 2 tenen knoflook
Pel de ui en snijd in ringen. Verhit in een grote pan sesamolie en fruit heel zachtjes de uien glazig in ca. 10 min. Pel de knoflook en pers erboven uit.
- 100 g shiitakes
- 2 groentebouillontabletten
- 2 el chilisaus
- 1 liter kraanwater
Veeg de Shii-take schoon met keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Voeg de bouillontabletten, chilisaus, ui en paddestoelen aan het water.
- 200 g tofu naturel
Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Snijd de tofu in blokjes, voeg toe aan de soep en kook 10 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
- 4 mienestjes
Kook de mienestjes in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken in een zeef.
- 15 g verse bieslook
Leg de mienestjes in kommen. Schep de uiensoep erop. Knip de bieslook erboven fijn.