Fruitige kipcurry met naanbrood

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 375 g kipfilets
- 1 verse mango
- 2 Elstar appels
- 4 el zonnebloemolie
- 80 g korma currypasta
- 1 komkommer
- 5 el milde yoghurt
- 8 naanbrood knoflook & koriander
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de kipfilet in stukjes. Schil de mango en snijd ¾ deel in stukjes en de rest in smalle reepjes. Schil de appel en snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak 1 1/2 (per 4 personen) ui 2 min. Voeg de kip toe en bak 3 min. Voeg de Curry-pasta toe. Schep de in stukjes gesneden mango en appel door de kipcurry en bak 5 min. Schaaf de komkommer in plakjes.
- Roer 2 el van de yoghurt (per 4 personen), de rest van de zonnebloemolie en peper en zout een dressing. Meng de dressing met de komkommer en de rest van de ui. Verwarm het naanbrood in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng de curry op smaak met peper en zout en schep in een schaal. Verdeel de rest van de yoghurt erover en garneer met de in reepjes gesneden mango. Serveer met het naanbrood en de komkommersalade.

Mango snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Fruitige kipcurry met naanbrood
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fruitige kipcurry met naanbrood
- 2 uien
- 375 g kipfilets
- 1 verse mango
Snipper de ui en snijd de kipfilet in stukjes. Schil de mango en snijd ¾ deel in stukjes en de rest in smalle reepjes.
- 2 Elstar appels
Schil de appel en snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2 el zonnebloemolie
- 80 g korma currypasta
Verhit de olie in de braadpan en bak 11/2 (per 4 personen) van de ui 2 min. Voeg de kip toe en bak 3 min. Voeg de Curry-pasta toe.
- 1 komkommer
Schep de in stukjes gesneden mango en appel door de kipcurry en bak 5 min. Schaaf de komkommer in plakjes.
- 2 el milde yoghurt
- 2 el zonnebloemolie
Roer van de yoghurt, zonnebloemolie en peper en zout een dressing. Meng de dressing met de komkommer en de rest van de ui.
- 8 naanbrood knoflook & koriander
Verwarm het naanbrood in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 el milde yoghurt
Breng de curry op smaak met peper en zout en schep in een schaal. Verdeel de yoghurt erover en garneer met de in reepjes gesneden mango.
Serveer met het naanbrood en de komkommersalade.