Ovenschotel met aubergine

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 6 el traditionele olijfolie
- 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g)
- 3 aubergines
- 100 g geraspte oude kaas
- 750 g koelverse aardappelschijfjes (duopak)
Keukenspullen
- grillpan
- ovenschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en knoflook lichtbruin. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat een halfuur zachtjes doorkoken met de deksel erop.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in 6-9 dunne plakken (de buitenste plakken met schil gebruik je niet). Bestrooi de plakken met een beetje zout. Bestrijk de plakken aubergine dun met olie en gril ze aan weerszijden. Bestrooi ze met peper en zout. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een laag aubergine op. Bestrooi met kaas. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas. Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met peper, zout en kaas.
- Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laagje aubergine en kaas. Hierop de rest van de aardappelschijfjes, kaas en een eetlepel tomatensaus. Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 455 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Ovenschotel met aubergine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel met aubergine
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 1 el traditionele olijfolie
Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en knoflook lichtbruin.
- 800 g tomatenblokjes
Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat een halfuur zachtjes doorkoken met de deksel erop.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 3 aubergines
Snijd de aubergines in 6-9 dunne plakken (de buitenste plakken met schil gebruik je niet). Bestrooi de plakken met een beetje zout.
- 5 el traditionele olijfolie
Bestrijk de plakken aubergine dun met olie en gril ze aan weerszijden. Bestrooi ze met peper en zout.
- 100 g geraspte oude kaas
Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een laag aubergine op. Bestrooi met kaas.
- 750 g koelverse aardappelschijfjes
Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas. Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met peper, zout en kaas.
Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laagje aubergine en kaas. Hierop de rest van de aardappelschijfjes, kaas en een eetlepel tomatensaus.
Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas. Plaats de ovenschotel ca. 30 min. in de oven.