- Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. In soeppan margarine verhitten en prei met paprika 3 min. zachtjes bakken. Bloem al roerend toevoegen. Onder voortdurend roeren 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillonblokjes en maïs toevoegen en soep 2 min. zachtjes laten koken. Zeevruchten en room toevoegen en door en door verwarmen. Brood roosteren. Soep met zout en peper op smaak brengen. Met toast serveren. 
Romige maïssoep met zeevruchten

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
- Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. In soeppan margarine verhitten en prei met paprika 3 min. zachtjes bakken. Bloem al roerend toevoegen. Onder voortdurend roeren 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillonblokjes en maïs toevoegen en soep 2 min. zachtjes laten koken. Zeevruchten en room toevoegen en door en door verwarmen. Brood roosteren. Soep met zout en peper op smaak brengen. Met toast serveren. 
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode paprika
1 prei
2 blikjes maïskorrels
2 eetlepels vloeibare margarine
3 eetlepels bloem
2 vleesbouillontabletten
½ zakje gemengde zeevruchten
1 pakje room culinair
½ boerenbruin sesambrood