Penne met tonijnsaus en broccolisalade

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g penne rigate (buispasta, zak à 500 g)
- 1 zakje broccoliroosjes (300 g)
- 3 eieren
- 2 blikjes tonijn moot in olijfolie (a 160 g)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels (balsamico)azijn
- 1 bekertje crème fraîche (200 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne volgens gebruiksaanwijzing koken. Broccoli in 7 min. beetgaar koken en met koud water afspoelen. Eieren in 10 min. hard koken. Tonijn laten uitlekken en in stukjes verdelen. Paprika schoonmaken, rode paprika in reepjes en gele paprika in blokjes snijden. Dressing roeren van olie, azijn, zout en peper. Eieren met koud water laten schrikken, pellen en grof hakken. Broccoli, gele paprika, eieren en dressing mengen. Penne afgieten en in pan met crème fraîche, tonijn en grootste deel rode paprika mengen en nog even verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Penne over vier borden verdelen en met rest van rode paprika garneren. Met broccolisalade serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 895 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 82 g
- vet 44 g