Gerookte makreel met doperwtenmousse
Deze amuse kan zo uit een sterrenrestaurant komen. Niemand die ziet dat het al in 10 minuten op tafel staat.

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g verse doperwten (zak 200 gram, koelvers)
- 1 el crème fraîche
- 5 blaadjes verse munt
- 50 g verse gerookte makreelfilet (pak ca. 200 g)
Keukenspullen
- Staafmixer
- amuselepel
Advertentie
Bereiden
Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 30 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 15 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Gerookte makreel met doperwtenmousse
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gerookte makreel met doperwtenmousse
- 50 g verse doperwten
- 1 el crème fraîche
- 5 blaadjes verse munt
Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 50 g verse gerookte makreelfilet
Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.