Spruitjes en lamsvlees in rode wijn
Spruitjes en lamsvlees in rode wijn

Spruitjes en lamsvlees in rode wijn

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

2 eetlepels

olijfolie

10 g

boter

3

sjalotten

1 teentje

knoflook

3 bakjes

lamslapjes

250 ml

rode wijn

500 g

spruitjes

50 g

blauwaderkaas

150 g

oesterzwammen

Dit heb je nodig

  • wok

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Verhit in een wok 1 eetlepel olie en de boter en fruit hierin de sjalotten en knoflook glazig. Voeg het vlees toe en bak dit bruin. Schenk via de zijkant de wijn er langzaam bij (het vlees mag niet 'schrikken' van de wijn) en laat het vlees 1-2 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep het vlees uit de pan en bewaar het onder aluminiumfolie.

2

Voeg de spruitjes en de kaas toe aan de wijnsaus. Laat de kaas in de wijnsaus smelten en kook de spruitjes in 5-10 minuten al omscheppend beetgaar terwijl de saus indikt. Neem de beetgare spruitjes uit de wok en stoof in het laatste wijnvocht de oesterzwammen bruin. Voeg eventueel nog wat boter toe en roer de spruitjes en het vlees erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer direct. Lekker met gekookte aardappels.