Ingrediënten
4 personen
1 pak
meergranenrijst
1 schaaltje
hamlappen
1 eetlepel
vleeskruiden zonder zout
zout
4 eetlepels
boter of margarine
2 bakjes
champignons
1 schaaltje
gesneden ui
200 ml
rode wijn
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met vleeskruiden en zout. In braadpan boter verhitten. Vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Intussen champignons schoonvegen en halveren. Uien en champignons toevoegen aan vlees en ca. 3 minuten meebakken. Wijn toevoegen en met deksel op pan vlees in ca. 15 minuten gaar stoven. Rijst serveren met vleesblokjes in saus. Lekker met kropsla.
Hamlappen in rode wijn

hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met vleeskruiden en zout. In braadpan boter verhitten. Vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Intussen champignons schoonvegen en halveren. Uien en champignons toevoegen aan vlees en ca. 3 minuten meebakken. Wijn toevoegen en met deksel op pan vlees in ca. 15 minuten gaar stoven. Rijst serveren met vleesblokjes in saus. Lekker met kropsla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 pak meergranenrijst
1 schaaltje hamlappen
1 eetlepel vleeskruiden zonder zout
0 zout
4 eetlepels boter of margarine
2 bakjes champignons
1 schaaltje gesneden ui
200 ml rode wijn