Knapperige kipfilet met een korstje van cornflakes

Vraag de kinderen wat ze willen eten en de kans is groot dat ze deze heerlijke kipburgers noemen.

630 kcal

35 min. bereiden

3.3/5

(43)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 6 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 700 gram krieltjes

    krieltjes

  • 4 kipfilet

    kipfilet

  • 1 middelgroot scharrelei

    middelgroot scharrelei

  • 100 gram cornflakes

    cornflakes

  • 2 komkommers

    komkommers

  • 1 eetlepel wittewijnazijn

    wittewijnazijn

  • 360 gram appelmoes

    appelmoes

Dit heb je nodig

  • keukenpapier


2007 nr. 01 - Veel voor weinig

Aan de slag

  1. Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier. Klop het ei los. Verkruimel de cornflakes. Bestrooi de kipfilets naar smaak met zout en (versgemalen) peper, haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze door de cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.

  2. Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets op matig vuur in 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar. Schil de komkommer in plakjes. Schep de azijn door de plakjes komkommer en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de krokante kip en de krieltjes met appelmoes en komkommersalade.

Wat vond je van dit recept?

Knapperige kipfilet met een korstje van cornflakes

Vraag de kinderen wat ze willen eten en de kans is groot dat ze deze heerlijke kipburgers noemen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig