Knapperige kipfilet met een korstje van cornflakes
Knapperige kipfilet met een korstje van cornflakes

Knapperige kipfilet met een korstje van cornflakes

Vraag de kinderen wat ze willen eten en de kans is groot dat ze deze heerlijke kipburgers noemen.

35 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

traditionele olijfolie

700 g

krieltjes

4

kipfilet

1

middelgroot ei

100 g

cornflakes

2

komkommers

1 el

wittewijnazijn

360 g

appelmoes

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Vraag de kinderen wat ze willen eten en de kans is groot dat ze deze heerlijke kipburgers noemen.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier. Klop het ei los. Verkruimel de cornflakes. Bestrooi de kipfilets naar smaak met zout en (versgemalen) peper, haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze door de cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.

2

Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets op matig vuur in 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar. Schil de komkommer in plakjes. Schep de azijn door de plakjes komkommer en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de krokante kip en de krieltjes met appelmoes en komkommersalade.