Tuinbonen met puree en vissticks
Tuinbonen met puree en vissticks

Tuinbonen met puree en vissticks

35 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

1 kilo

kruimige aardappels

125 g

spekblokjes

2 pakken

tuinbonen

1 theelepel

tijm

2 eetlepels

olie

1 pak

vissticks

50 ml

melk

½ bolletje

nootmuskaat

25 g

boter

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Bak in een braadpan de spekblokjes uit in hun eigen vet tot ze bruin en krokant zijn. Schep de bevroren tuinbonen en de tijm bij de spekblokjes en laat het geheel met de deksel op de pan in 10 minuten op laag vuur stoven. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vissticks in 10 minuten op middelhoog vuur aan weerszijden krokant en bruin. Stamp de aardappels grof met een pureestamper en roer er de melk, nootmuskaat en boter door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de puree met de tuinbonen en de vissticks.