Stamppot tuinbonen met walnoten
Stamppot tuinbonen met walnoten

Stamppot tuinbonen met walnoten

30 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappels

450 g

tuinbonen

6 eetlepels

olijfolie

1 zakje

verse tijm

100 g

walnoten

250 g

zachte geitenkaas

1 eetlepel

vloeibare honing

Aan de slag

Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. In andere pan tuinbonen in 5 min. beetgaar koken. Tuinbonen afgieten en omscheppen met 2 el olie en afgedekt warm houden. Tijm van takjes rissen. Walnoten grof hakken en geitenkaas verbrokkelen. Aardappels afgieten en in pan met rest van olie tot grove puree stampen. Honing, tuinbonen en helft van tijm en van geitenkaas erdoor scheppen. Stamppot op laag vuur nog even verwarmen. Op smaak brengen met zout en (versgemalen) zwarte peper. Driekwart van walnoten erdoor mengen. Stamppot in vier diepe borden scheppen en rest van geitenkaas, walnoten en tijm erover verdelen.