Stamppot andijvie met brie en walnoten

Waarom je deze stamppot moet maken? De stukjes brie maken hem anders dan alle andere. Romiger, zachter, lekkerder.

555 kcal

30 min. bereiden

2.4/5

(413)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1.2 kg kruimige aardappelen

    kruimige aardappelen

  • 1 krop andijvie

    krop andijvie

  • 200 gram brie

    brie

  • 65 gram ongebrande walnoten

    ongebrande walnoten

  • 200 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 2 theelepel gedroogde tijm

    gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • pureestamper


Aan de slag

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan.

  2. Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat de andijvie goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.

  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot.

Wat vond je van dit recept?

Stamppot andijvie met brie en walnoten

Waarom je deze stamppot moet maken? De stukjes brie maken hem anders dan alle andere. Romiger, zachter, lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig