Veeg de portobello's schoon met keukenpapier en snijd ze in dikke repen. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de bosuitjes en knoflook 1 minuut. Voeg de repen portobello toe en bak ze al omscheppend 3 minuten. Schenk de sojasaus en het citroensap in de pan en voeg het vijfkruidenpoeder toe. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rucola over vier borden en schep er de portobellosalade met kruidige sojadressing op.
Salade van portobello met kruidige sojadressing
- algemeenIn plaats van vijfkruidenpoeder kun je ook gemberpoeder gebruiken.
Gerelateerde recepten
Salade van portobello met kruidige sojadressing

voorgerecht
4 personen
115 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Veeg de portobello's schoon met keukenpapier en snijd ze in dikke repen. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de bosuitjes en knoflook 1 minuut. Voeg de repen portobello toe en bak ze al omscheppend 3 minuten. Schenk de sojasaus en het citroensap in de pan en voeg het vijfkruidenpoeder toe. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rucola over vier borden en schep er de portobellosalade met kruidige sojadressing op.
algemeen:In plaats van vijfkruidenpoeder kun je ook gemberpoeder gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 portobello champignons
2 eetlepels zonnebloemolie
3 bosuitjes
1 teentje knoflook
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel citroensap
½ theelepel Chinese kruiden
75 g rucolasla