Breng in een grote pan de courgette met de appel, ui, rode peper, koriander, citroensap en geleisuiker op middelhoog vuur aan de kook. Roer het mengsel regelmatig door en laat het in 4-5 minuten inkoken tot een stevige substantie. Vul het jampotje tot aan de rand met chutney, sluit het direct af en laat de chutney afkoelen. Lekker op boule-beurrebrood.
- algemeenDe chutney is ongeopend buiten de koelkast 2-3 maanden houdbaar. Eenmaal geopend kun je 'm nog drie weken in de koelkast bewaren.
Gerelateerde recepten
Pittige courgettechutney

bijgerecht
1 porties
60 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een grote pan de courgette met de appel, ui, rode peper, koriander, citroensap en geleisuiker op middelhoog vuur aan de kook. Roer het mengsel regelmatig door en laat het in 4-5 minuten inkoken tot een stevige substantie. Vul het jampotje tot aan de rand met chutney, sluit het direct af en laat de chutney afkoelen. Lekker op boule-beurrebrood.
algemeen:De chutney is ongeopend buiten de koelkast 2-3 maanden houdbaar. Eenmaal geopend kun je 'm nog drie weken in de koelkast bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
1 courgette
2 zoetzure appels
1 ui
1 rode peper
3 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 el citroensap
500 g geleisuiker
Dit heb je nodig
schoon jampotje (ca. 300 ml)