Worteldip met pitatriangels
Worteldip met pitatriangels

Worteldip met pitatriangels

33 min. bereiden
1 uur wachten
24waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

winterwortel

zout

1½ theelepel

knoflookpuree op olie (potje

3 theelepels

komijn

2 theelepels

gemalen koriander (ketoembar)

1½ eetlepel

citroensap

7 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

(versgemalen) zwarte peper

6

pitabroodjes

1 zakje

veldsla

6

zwarte olijven

½ theelepel

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Wortels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout wortel in ca.10 minuten gaarkoken. Afgieten en overdoen in keukenmachine. Knoflook, 1 theelepel sambal, 2 theelepels komijn en 1 theelepel koriander toevoegen en pureren. Beetje bij beetje citroensap en 3 eetlepels olijfolie erdoor mengen tot smeuïge puree ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. In ondiepe schaal scheppen. Laten afkoelen en minstens 1 uur laten staan. In kommetje rest van sambal, komijn, koriander en olijfolie door elkaar roeren. Pitabroodjes overlangs halveren en snijvlakken bestrijken met kruidenolie. Elke helft in 6 puntjes snijden.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Broodpuntjes onder grill in 1 à 2 minuten goudbruin roosteren. Wortelpuree garneren met veldsla en olijven. Pitatriangels erbij serveren.