bewaar
Worteldip met pitatriangels
Worteldip met pitatriangels
bewaar

Worteldip met pitatriangels

33 min. bereiden
1 uur wachten
24waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

winterwortel

zout

1½ theelepel

knoflookpuree op olie (potje

3 theelepels

komijn

2 theelepels

gemalen koriander (ketoembar)

1½ eetlepel

citroensap

7 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

(versgemalen) zwarte peper

6

pitabroodjes

1 zakje

veldsla

6

zwarte olijven

½ theelepel

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Wortels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout wortel in ca.10 minuten gaarkoken. Afgieten en overdoen in keukenmachine. Knoflook, 1 theelepel sambal, 2 theelepels komijn en 1 theelepel koriander toevoegen en pureren. Beetje bij beetje citroensap en 3 eetlepels olijfolie erdoor mengen tot smeuïge puree ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. In ondiepe schaal scheppen. Laten afkoelen en minstens 1 uur laten staan. In kommetje rest van sambal, komijn, koriander en olijfolie door elkaar roeren. Pitabroodjes overlangs halveren en snijvlakken bestrijken met kruidenolie. Elke helft in 6 puntjes snijden.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Broodpuntjes onder grill in 1 à 2 minuten goudbruin roosteren. Wortelpuree garneren met veldsla en olijven. Pitatriangels erbij serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Worteldip met pitatriangels

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig