Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak op middelhoog vuur de kip goudbruin. Schep de paprikareepjes en de champignonroerbakmix erbij. Bak al omscheppend op hoog vuur tot de paprika begint te verkleuren. Breng het gerecht op smaak met de gembersiroop en sojasaus.
Schep de garnalen erdoor en warm ze nog even mee. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mihoen over kommen en schep het garnalen-kipmengsel erop. Bestrooi het geheel met bosui en serveer direct.
- variatietipGembersiroop is ook heerlijk in yoghurt of in mineraalwater met een partje limoen.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Mihoen met kip en garnalen

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak op middelhoog vuur de kip goudbruin. Schep de paprikareepjes en de champignonroerbakmix erbij. Bak al omscheppend op hoog vuur tot de paprika begint te verkleuren. Breng het gerecht op smaak met de gembersiroop en sojasaus.
Schep de garnalen erdoor en warm ze nog even mee. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mihoen over kommen en schep het garnalen-kipmengsel erop. Bestrooi het geheel met bosui en serveer direct.
variatietip:Gembersiroop is ook heerlijk in yoghurt of in mineraalwater met een partje limoen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g mihoen
1 gele paprika
2 el traditionele olijfolie
200 g gerookte kipreepjes
400 g champignonroerbakmix
2 el gembersiroop
3 el Japanse sojasaus
100 g grote garnalen
3 bosuien
Dit heb je nodig
wok